Pankūkas ar smiltsērkšķiem, šokolādi un banāniem
AmberFarm pankūkas ar smiltsērkšķiem, šokolādi un banāniem
Sastāvdaļas:
- Piens 400 ml
- Milti 400 grami
- Trīs olas
- Mīksti banāni
- smiltsērkšķu ogas šokolādē vai smiltsērkšķu marmelāde šokolādē
- 1 ēdamkarote cukura
- nedaudz sāls
- Eļļa
Pagatavošana:
Sakuļ olas ar cukuru, pievieno pienu un miltus. Miltus var izsijāt caur sietu, lai neveidojas tik daudz kunkuļu. Pievieno šķipsniņu sāls un mazliet eļļas, tad eļļu cepot var neizmantot.
Kārtīgi uzsilda pannu (un šī ir biežākā pankūku cepšanas kļūda – panna nav uzsildīta karsta) un cep pankūkas gaiši brūnas. Samīca banānu un pilda pankūkās. Ieliek arī smiltsērkšķu ogas šokolādē vai smiltsērkšķu marmelādi šokolādē. Ja neesat lieli saldumu mīļi, tad var pielikt klāt arī svaigas vai saldētas smiltsērkšķu ogas nelielam skābumiņam. Aiztin ciet kā rullīti un vēl mazliet apcep uz pannas, lai izkūst šokolāde. Liek uz šķīvja un bauda!
Ābolu pīrāgs ar smiltsērkšķiem
AmberFarm pīrāga recepte
Sastāvdaļas:
- milti 90 g
- cukurs 6 ēd.k.
- sviests 100 g
- auksts ūdens 2 ēd.k.
- ābols 4 gab.
- smiltsērkšķi 200 g
- kartupeļu ciete 1 ēd.k.
- kanēlis 1 tējk.
Pagatavošana:
Mīklai – samaisa miltus un cukuru vienā bļodā, Pievieno sagrieztu gabaliņos aukstu sviestu un sajauc visu ar rokām līdz tiek izveidota drupa. Pievienojiet aukstu ūdeni un samaisiet mīklu. Veidojiet no tās bumbu, aptiniet ar pārtikas plēvi un ielieciet ledusskapī apmēram uz 20 minūtēm. Samīciet mīklu 3-4 mm biezā slānī un ievietojiet to 24 cm diametra tamborētā papīrā, veidojot nelielas malas. Cepiet pamatni krāsnī 200 ° C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
Ābolus sagrieziet plānās šķēlēs un novietojiet tos pa apli uz saceptas pamatnes. Pievienojiet smiltsērkšķus.
Bļodā samaisiet cukuru, cieti un kanēli. Uzberiet uz āboliem un smiltsērkšķiem. Virsū ielieciet sviesta gabaliņus. Cepiet kūku 200 ° C temperatūrā vēl 15-20 minūtes. Ļaujiet kūkai atdzīst un pārklājiet to ar pūdercukuru.
Smiltsērkšķu–ābolu biezenis
AmberFarm biezeņa recepte
Sastāvdaļas:
- 1 kg smiltsērkšķu ogu
- 2 glāzes ūdens
- 2 kg saldo rudens ābolu
- 2 kg parastā cukura
Pagatavošana:
Veselas notīrītas smiltsērkšķu ogas liek katliņā, aplej ar glāzi ūdens un uzvāra. Pavāra visu kādas 5-10 minūtes. Tad izberž visu caur sietu, lai biezeni attīrītu no smiltsērkšķu ogu kauliņiem. Sagatavo ābolu biezeni. Saldus rudens ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdes. Katru ceturtdaļu sagriež vēl šķēlītēs. Visu liek katlā, aplej ar glāzi ūdens un uz lēnas uguns sautē, līdz āboli sāk izjukt. Samaisa ābolus līdz biezeņa konsistencei. Tad pievieno jau sagatavoto smiltsērkšķu biezeni, cukuru un visu kopā pavāra 15 minūtes. Kad vārīšanās beigusies, noputo un pilda burkās. Gardais biezenis būs ne tikai lieliska piedeva ēdieniem, bet smiltsērkšķi veselībai ir arī lielisks veids kā stiprināt imunitāti.
Smiltsērkšķu marmelāde
AmberFarm marmelādes recepte
Sastāvdaļas:
- smiltsērkšķi – 500 gr
- Cukurs – 500 gr
- Ūdens – 200-300 ml
- Želatīns – 30 gr
Pagatavošana:
Ieliet katlā 200 ml ūdens un uzvārīt. Pievienot cukuru pēc garšas (cukura daudzumu var samazināt vai palielināt), noņemt uguni līdz minimumam. Iebert ogas katlā, laiku pa laikam maisot, apmēram 30 minūtes.
Pārliet želatīnu ar siltu ūdeni un atstāt uzbriest.
Kad smiltsērkšķi ir kļuvuši mīksti, noņemiet tos no uguns un nedaudz atdzesējiet. Noslaukiet tos caur sietu un ielieciet gatavu smiltsērkšķu sīrupu atkal vārīties. Kad smiltsērkšķu sīrups ir sācis vārīties, noņemiet to no uguns un pievienojiet želatīnu. Labi samaisiet, lai želatīns būtu izšķīdis pilnīgi. Izliet iegūto maisījumu formās. Kad smiltsērkšķu marmelāde būs sastingusi, to var pārklāt ar cukuru vai kokosriekstu skaidiņām.
Smiltsērkšķu ievārījums
AmberFarm smiltsērkšķu ievārījuma recepte
Sastāvdaļas:
- smiltsērkšķi (nepieciešamas 6 glāzes smiltsērkšķu sulas)
- 6 glāzes cukura
- 30 gr pektīna
Pagatavošana:
No smiltsērkšķiem izspiež sulu, izmantojot sulu spiedi vai sablenderējot ogas un izspiežot sulu caur marli. Katlā lej smiltsērkšķu sulu un pieber pektīnu. Uzvāra. Noņem no uguns, pieber cukuru un izmaisa, līdz tas izkusis. Liek atpakaļ uz uguns, atkal uzvāra un pavāra aptuveni 1-2 minūtes. Iegūto masu lej iepriekš sagatavotās (izmazgātās un sterilizētās) burciņās. Liek karsta ūdens peldē un karsē apmēram 10 minūtes. Smiltsērkšķu ievārījums ir viegls veids kā sagatavot smiltsērkšķus ziemai un palīdzētu stiprināt imunitāti.