Pankūkas ar smiltsērkšķiem, šokolādi un banāniem
Sastāvdaļas:
- Piens 400 ml
- Milti 400 grami
- Trīs olas
- Mīksti banāni
- smiltsērkšķu ogas šokolādē vai smiltsērkšķu marmelāde šokolādē
- 1 ēdamkarote cukura
- nedaudz sāls
- Eļļa
Pagatavošana:
Sakuļ olas ar cukuru, pievieno pienu un miltus. Miltus var izsijāt caur sietu, lai neveidojas tik daudz kunkuļu. Pievieno šķipsniņu sāls un mazliet eļļas, tad eļļu cepot var neizmantot.
Kārtīgi uzsilda pannu (un šī ir biežākā pankūku cepšanas kļūda – panna nav uzsildīta karsta) un cep pankūkas gaiši brūnas. Samīca banānu un pilda pankūkās. Ieliek arī smiltsērkšķu ogas šokolādē vai smiltsērkšķu marmelādi šokolādē. Ja neesat lieli saldumu mīļi, tad var pielikt klāt arī svaigas vai saldētas smiltsērkšķu ogas nelielam skābumiņam. Aiztin ciet kā rullīti un vēl mazliet apcep uz pannas, lai izkūst šokolāde. Liek uz šķīvja un bauda!
Smiltsērkšķu krēms
Sastāvdaļas:
- 75 gr smiltsērkšķu sula
- 75 gr cukura
- 2 olas
- 75 gr sviesta
Pagatavošana:
Sajaucam olu ar cukuru, pievienojam smiltsērkšķu sulu. Liekam mazā katliņā un sildam nepārtraukti maisot līdz sāk biezēt. Kad kļūst biezāks, izlejam caur sietu, jo daži kunkuļi var sākt veidoties. Iegūto masu liekam blenderī, pievienojam sviestu un samiksējam. Lejam burciņā vai glāzē un liekam uz pāris stundām atdzist. Lai labi garšo!
Skābais smiltsērkšķu krēms
Sastāvdaļas:
- 1 glāze smiltsērkšķu sulas
- 1 glāze grieķu jogurta
- 2 ēdamkarotes agara
- Cukurs pēc gaumes – no 4 ēdamkarotēm līdz 1 glāzei.
Pagatavošana:
Uzsildam sulu, agaru un cukuru katliņā līdz masa taisās burbuļot. Atdzesējam. Liekam blenderī grieķu jogurtu, pielejam katliņa saturu un sablenderējam. Liekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Baudam ar putukrējumu, saldējumu vai vienkārši tāpat. Ja sanācis skābāks nekā vēlētos, var pirms ēšanas apbērt ar cukuru.
Smiltsērkšķu ievārījums
Sastāvdaļas:
- smiltsērkšķi (nepieciešamas 6 glāzes smiltsērkšķu sulas)
- 6 glāzes cukura
- 30 gr pektīna
Pagatavošana:
No smiltsērkšķiem izspiež sulu, izmantojot sulu spiedi vai sablenderējot ogas un izspiežot sulu caur marli. Katlā lej smiltsērkšķu sulu un pieber pektīnu. Uzvāra. Noņem no uguns, pieber cukuru un izmaisa, līdz tas izkusis. Liek atpakaļ uz uguns, atkal uzvāra un pavāra aptuveni 1-2 minūtes. Iegūto masu lej iepriekš sagatavotās (izmazgātās un sterilizētās) burciņās. Liek karsta ūdens peldē un karsē apmēram 10 minūtes. Smiltsērkšķu ievārījums ir viegls veids kā sagatavot smiltsērkšķus ziemai un palīdzētu stiprināt imunitāti.