Smiltsērkšķu sīrupā karamelizēta vistiņa
AmberFarm smiltsērkšķu sīrupā karamelizēta vistiņa
Sastāvdaļas:
- 2 paciņas vārītu rīsu
- 1 sauja zaļo zirnīšu
- 2 saujas salmiņos sagrieztu vai rīvētu burkānu
- 3 ķiploka daiviņas
- 500 gr vistas filejas
- 50 gr smiltsērkšķu sīrups
- sojas mērce
- gaļas kopējā garšviela
- smiltsērkšķu garšviela (pulveris)
- saulespuķu vai olīveļļa
Pagatavošana:
Uz pannas eļļā apcep burkānus, zirnīšus un ķiploku. Piejauc abas garšvielas un sojas mērci, apmaisa un gatavo līdz burkāni paliek daļēji mīksti. Pievieno vārītos rīsus un silda līdz pasniegšanas temperatūrai. Uz pannas apcep vistas filejas, pievieno garšvielas. Vistu cep uz lēnas uguns līdz tā apbrūnē un ir izcepusies. Aplej ar smiltsērkšķu sīrupu un maisa, lai veidojas karamele. Kad izveidojas plāna karameles kārtiņa, ir gatavs un var pasniegt kopā ar rīsiem.
Video recepti meklē šeit!
Smiltsērkšķu mērce
AmberFarm smiltsērkšķu mērce
Sastāvdaļas:
- Smiltsērkšķu sīrups
- Sojas mērce
- Sweet chilli mērce
Pagatavošana:
Visu sajauc kopā un bauda ar mīļākajiem ēdieniem!
Video recepti skaties šeit!
Sviests ar smiltsērkšķu un ķiploku pulveri
AmberFarm sviests ar smiltsērkšķu un ķiploku pulveri
Sastāvdaļas:
- 50 gr mīksts sviests
- 1 ēdamkarote ķiploku pulveris
- 1 ēdamkarote smiltsērkšķu pulveris – garšviela
Pagatavošana:
Visu sajauc un lieto uz maizītes vai citiem ēdieniem. Ķiploku pulvera vietā var izmantot arī svaigu, caur spiedi izspiestu ķiploku.
Salāti ar vistu un smiltsērkšķiem
AmberFarm vistas salātu recepte
Sastāvdaļas:
- smiltsērkšķu biezenis – 100 gr
- cukurs – 50 gr
- sīpoli – 0,25 gab.
- vistas kājas – 2 gab.
- tomāts
- krustnagliņas – 1 gab.
- grauzdiņi – 1 ēdamkarote
- medus – 1 tējkarote
- salātu maisījums
- ķirbju sēklas – pēc garšas
- sāls, pipari
- eļļa
Pagatavošana:
Vistas kājas apmērcēt ar sāli, pipariem un eļļu. Cept krāsnī līdz kļūst zeltaini brūnas.
Balto maizi sagriež kubiciņos, pieliek eļļu un žāvē cepeškrāsnī. Sarkano sīpolu sacep līdz mīkstumam. Smiltsērkšķu biezeni kopā ar cukuru un krustnagliņām pavārīt līdz paliek silts, Pabērzēt caur sietu. Atdalīt vistas gaļu no kauliem un sajaukt bļodā ar saceptiem sīpoliem. Pievienot salātu maisījumu, grauzdiņus un tomātu šķēles. Pielikt medu smiltsērkšķu biezenī un viegli samaisīt. Salātus ielikt uz šķīvja un pievienot smiltsērkšķu mērci. Iebert ķirbju sēklas pēc garšas.
Cūkgaļas fileja ar smiltsērkšķu mērci
AmberFarm cūkgaļas filejas recepte
Sastāvdaļas:
- cūkgaļas fileja
- sviests
- olīveļļa
- šipoli
- ķiploki
- brūnais cukurs
- provansas/itāļu garšvielas
- 5 piparu maisījums
- smiltsērkšķu ogas
Pagatavošana:
Gatavoju cūkas fileju, kas tiek sagriezta biezās šķēlēs, cepta karstā pannā ar sviestu un olīveļļu un tad ielikta 80 °C cepeškrāsnī, lai turētos silta, kamēr top burvīgā mērce.
Pannā, sviestā cep ripiņās sagrieztus sīpolus un sakapātus ķiplokus. Kad tie mīksti, pieliek nedaudz brūno cukuru, Provansas vai itāļu garšvielas, piecu piparu maisījumu un smiltsērkšķus. Sautē uz lēnas uguns. Kad mērce sakaramelizējusies,tā ir gatava. Uzlej uz gaļas un servē.
Smiltsērkšķu čatnijs
AmberFarm čatnija recepte
Sastāvdaļas:
- 1 liels sīpols
- 1 ēdamkarote cepamās eļļas
- 300 g ābolu
- 100 g brūnā cukura
- 50 ml ābolu vai baltvīna etiķa
- sula no 1 apelsīna
- 100 g smiltsērkšķu
- 1 čili pāksts
Pagatavošana:
Sīpolu nomizo un sakapā. Ābolus nomizo un sasmalcina nelielos gabaliņos. Katliņā ar biezu dibenu ielej nedaudz olīveļļas, un uz lēnas uguns sautē sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno ābolus un sautē ~ 30 minūtes, līdz iztvaikojusi lielākā daļa ūdens, un zapte kļuvusi biezāka. Smalki sakapā čili, un pievieno katliņa saturam. Pievieno arī smiltsērkšķus, un sautē vēl 10–15 minūtes. Beigās noregulē garšu, pievienojot cukuru, ja čatnijs pārāk skābs, vai nedaudz etiķa, ja šķiet pārāk salds. Atdzesē un notur ledusskapī vismaz diennakti. Pasniedz ar krāsnī ceptu laša vai foreles fileju. Smiltsērkšķi ziemai jāsagatavo jau laicīgi un viens no gardākajiem veidiem kā to izdarīt ir pagatavot šo gardo smiltsērkšķu čatniju!
Smiltsērkšķu salsas mērce
AmberFarm mērces recepte
Sastāvdaļas:
- viena sarkanā paprika
- viena zaļā paprika
- viens sarkanais sīpols
- viens asais pipars (svaigs)
- divas glāzes svaigu vai saldētu smiltsērkšķu ogu
- glāze etiķa
- pusglāze cukura
- sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
Papriku, sīpolu un piparu sagriež, liek katliņā ar pavisam nedaudz vāroša ūdens, pieber cukuru, pielej etiķi, pieber sāli, un savāra (izsutina), līdz mīksti un tumīgi. Pieber smiltsērkķšku ogas, vēl pavisam nedaudz pavarā. Ņem nost no uguns. Atdzesē un liek galdā!
Grilēta cūkgaļa smiltsērkšķu–medus marinādē
AmberFarm grilētas cūkgaļas recepte
Sastāvdaļas:
- 400 g cūkgaļas kakla karbonādes
- nedaudz svaigi malta čili garšvielu maisījuma
- 10 g augu eļļas
- 100 ml smiltsērkšķu sulas
- 1/2 ēdamk. medus
- 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
- 1/2 ēdamk. svaigu pētersīļu
- sinepju sēklas pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Cūkgaļas kakla karbonādi sagriež 1 cm šķēlēs. Lai pagatavotu marinādi, katliņā nedaudz apcep sasmalcinātos ķiplokus, atdzesē. Pievieno svaigi maltos garšvielu maisījumus no dzirnaviņām, smiltsērkšķu sulu, medu un svaigos, sakapātos pētersīļus. Pēc vēlēšanās var pievienot saberztas sinepju sēklas. Gaļas gabalus ieliek marinādē un visu apmaisa, lai gaļa būtu vienmērīgi iemarinēta. Ieliek uz 2 stundām ledusskapī. Pirms grilēšanas gaļu ieteicams pusstundu paturēt istabas temperatūrā. Tad nesteidzoties gaļu grillē no abām pusēm uz vidējas uguns un ar otu pārsmērē ar marinādi. Turpina grillēt, līdz gaļa gatava.
Burkānu, puravu, gurķu salāti ar smiltsērkšķiem
AmberFarm dārzeņu salātu recepte
Sastāvdaļas:
- burkāni
- puravi
- gurķi
- smiltsērkšķu ogas
- olīveļļa
- sāls un pipari
Pagatavošana:
Sarīvē uz rupjās rīves burkānus. Sagriež puravu un gurķus. Pieliek klāt smiltsērkšķu ogas. (mazliet sastampa), olīveļļu, sāli un piparus. Brīnišķīgi svaigi salāti!
Smiltsērkšķu etiķis salātiem
AmberFarm etiķa recepte
Sastāvdaļas:
- smiltsērkšķu ogas
- etiķis bez piedevām
- pudele (vēlams bezkrāsaina)
Pagatavošana:
Iepriekš sagatavotās (izmazgātās un sterilizētās) pudelēs pilda smiltsērkšķu ogas – aptuveni tik, lai nosegti būtu pāris centimetri no pudeles apakšas. Etiķi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un lej pudelēs virsū smiltsērkšķiem. Aizkorķē. Ja vēlas, lai etiķis ilgāk uzglabātos, piepildītās pudeles var pakarsēt karstā ūdenī, tāpat kā gatavojot ievārījumus – aptuveni 10 minūtes. Etiķi pievieno salātiem kā arī gaļas ēdieniem, jo smiltsērkšķi veselībai ir lielisks palīgs, lai aizsargātos no dažādām slimībām.