Pamatēdieniem

Smiltsērkšķu sīrupā karamelizēta vistiņa

Amberfarm vistiņa smiltsērkšķu sīrupā

AmberFarm smiltsērkšķu sīrupā karamelizēta vistiņa

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

Uz pannas eļļā apcep burkānus, zirnīšus un ķiploku. Piejauc abas garšvielas un sojas mērci, apmaisa un gatavo līdz burkāni paliek daļēji mīksti. Pievieno vārītos rīsus un silda līdz pasniegšanas temperatūrai. Uz pannas apcep vistas filejas, pievieno garšvielas. Vistu cep uz lēnas uguns līdz tā apbrūnē un ir izcepusies. Aplej ar smiltsērkšķu sīrupu un maisa, lai veidojas karamele. Kad izveidojas plāna karameles kārtiņa, ir gatavs un var pasniegt kopā ar rīsiem. 

Video recepti meklē šeit!

Smiltsērkšķu mērce

Amberfarm smiltsērkšķu mērcīte

AmberFarm smiltsērkšķu mērce

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

Visu sajauc kopā un bauda ar mīļākajiem ēdieniem!

Video recepti skaties šeit!

Sviests ar smiltsērkšķu un ķiploku pulveri

Amberfarm sviests ar smiltsērkšķu un ķiploku pulveri

AmberFarm sviests ar smiltsērkšķu un ķiploku pulveri

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

Visu sajauc un lieto uz maizītes vai citiem ēdieniem. Ķiploku pulvera vietā var izmantot arī svaigu, caur spiedi izspiestu ķiploku. 

Maize ar smiltsērkšķu garšvielu – pulveri

Amberfarm smiltsērkšķu maizes recepte

AmberFarm smiltsērkšķu maizes recepte

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa sausā rauga (10-13grami)
  • Kviešu milti – 10 karotes ar kaudzi
  • Ūdens 375 ml (ap 40 grādiem siltu)
  • 3 saujas auzu pārslas
  • 3 saujas manna
  • 3 saujas saulespuķu sēklu
  • 30 g smiltsērkšķu garšviela-pulveris no Amberfarm
  • Šķipsniņa sāls
  • Pus karote cukura
  • Nedaudz sezma sēklu apkaisīšanai
Pagatavošana:
Raugu izšķīdina ūdenī. Pievieno auzas, mannu, saulespuķu sēklas, sāli, cukuru, smiltsērkšķu pulveri. Visu kārtīgi sajauc. Pievieno miltus un mīca. Ja mīkla ir ļoti lipīga, iejauc 1 karoti eļļas. Apklāj un atstāj uz stundu siltā vietā uzrūgt. Pēc stundas izmīca un atstāj vēl mazliet uzrūgt uz pusstundu. Ņem no bļodas, pamīca un liek formā vai uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Apber ar sezama sēklām. SVARĪGI – krāsnij jau jābūt karstai, kad liek maizi iekšā. Cep apmēram stundu 200 grādos. Temperatūra un laiks var mazliet atšķirties no krāsns, tāpēc jāseko līdzi garozas brūnumam.
Lai labi garšo!

Cūkgaļas fileja ar smiltsērkšķu mērci

AmberFarm cūkgaļas filejas recepte

Sastāvdaļas:

  • cūkgaļas fileja
  • sviests
  • olīveļļa
  • šipoli
  • ķiploki
  • brūnais cukurs
  • provansas/itāļu garšvielas
  • 5 piparu maisījums
  • smiltsērkšķu ogas

Pagatavošana:

Gatavoju cūkas fileju, kas tiek sagriezta biezās šķēlēs, cepta karstā pannā ar sviestu un olīveļļu un tad ielikta 80 °C cepeškrāsnī, lai turētos silta, kamēr top burvīgā mērce.

Pannā, sviestā cep ripiņās sagrieztus sīpolus un sakapātus ķiplokus. Kad tie mīksti, pieliek nedaudz brūno cukuru, Provansas vai itāļu garšvielas, piecu piparu maisījumu un smiltsērkšķus. Sautē uz lēnas uguns. Kad mērce sakaramelizējusies,tā ir gatava. Uzlej uz gaļas un servē.

Smiltsērkšķu čatnijs

AmberFarm čatnija recepte

Sastāvdaļas:

  • 1 liels sīpols
  • 1 ēdamkarote cepamās eļļas
  • 300 g ābolu
  • 100 g brūnā cukura
  • 50 ml ābolu vai baltvīna etiķa
  • sula no 1 apelsīna
  • 100 g smiltsērkšķu
  • 1 čili pāksts

Pagatavošana:

Sīpolu nomizo un sakapā. Ābolus nomizo un sasmalcina nelielos gabaliņos. Katliņā ar biezu dibenu ielej nedaudz olīveļļas, un uz lēnas uguns sautē sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno ābolus un sautē ~ 30 minūtes, līdz iztvaikojusi lielākā daļa ūdens, un zapte kļuvusi biezāka. Smalki sakapā čili, un pievieno katliņa saturam. Pievieno arī smiltsērkšķus, un sautē vēl 10–15 minūtes. Beigās noregulē garšu, pievienojot cukuru, ja čatnijs pārāk skābs, vai nedaudz etiķa, ja šķiet pārāk salds. Atdzesē un notur ledusskapī vismaz diennakti. Pasniedz ar krāsnī ceptu laša vai foreles fileju. Smiltsērkšķi ziemai jāsagatavo jau laicīgi un viens no gardākajiem veidiem kā to izdarīt ir pagatavot šo gardo smiltsērkšķu čatniju!

Smiltsērkšķu salsas mērce

AmberFarm mērces recepte

Sastāvdaļas:

  • viena sarkanā paprika
  • viena zaļā paprika
  • viens sarkanais sīpols
  • viens asais pipars (svaigs)
  • divas glāzes svaigu vai saldētu smiltsērkšķu ogu
  • glāze etiķa
  • pusglāze cukura
  • sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

Papriku, sīpolu un piparu sagriež, liek katliņā ar pavisam nedaudz vāroša ūdens, pieber cukuru, pielej etiķi, pieber sāli, un savāra (izsutina), līdz mīksti un tumīgi. Pieber smiltsērkķšku ogas, vēl pavisam nedaudz pavarā. Ņem nost no uguns. Atdzesē un liek galdā!

Grilēta cūkgaļa smiltsērkšķu–medus marinādē

AmberFarm grilētas cūkgaļas recepte

Sastāvdaļas:

  • 400 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • nedaudz svaigi malta čili garšvielu maisījuma
  • 10 g augu eļļas
  • 100 ml smiltsērkšķu sulas
  • 1/2 ēdamk. medus
  • 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
  • 1/2 ēdamk. svaigu pētersīļu
  • sinepju sēklas pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Cūkgaļas kakla karbonādi sagriež 1 cm šķēlēs. Lai pagatavotu marinādi, katliņā nedaudz apcep sasmalcinātos ķiplokus, atdzesē. Pievieno svaigi maltos garšvielu maisījumus no dzirnaviņām, smiltsērkšķu sulu, medu un svaigos, sakapātos pētersīļus. Pēc vēlēšanās var pievienot saberztas sinepju sēklas. Gaļas gabalus ieliek marinādē un visu apmaisa, lai gaļa būtu vienmērīgi iemarinēta. Ieliek uz 2 stundām ledusskapī. Pirms grilēšanas gaļu ieteicams pusstundu paturēt istabas temperatūrā. Tad nesteidzoties gaļu grillē no abām pusēm uz vidējas uguns un ar otu pārsmērē ar marinādi. Turpina grillēt, līdz gaļa gatava.

Burkānu, puravu, gurķu salāti ar smiltsērkšķiem

AmberFarm dārzeņu salātu recepte

Sastāvdaļas:

  • burkāni
  • puravi
  • gurķi
  • smiltsērkšķu ogas
  • olīveļļa
  • sāls un pipari

Pagatavošana:

​Sarīvē uz rupjās rīves burkānus. Sagriež puravu un gurķus. Pieliek klāt smiltsērkšķu ogas. (mazliet sastampa), olīveļļu, sāli un piparus. Brīnišķīgi svaigi salāti!

Smiltsērkšķu etiķis salātiem

AmberFarm etiķa recepte

Sastāvdaļas:

  • smiltsērkšķu ogas
  • etiķis bez piedevām
  • pudele (vēlams bezkrāsaina)

Pagatavošana:

Iepriekš sagatavotās (izmazgātās un sterilizētās) pudelēs pilda smiltsērkšķu ogas – aptuveni tik, lai nosegti būtu pāris centimetri no pudeles apakšas. Etiķi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un lej pudelēs virsū smiltsērkšķiem. Aizkorķē. Ja vēlas, lai etiķis ilgāk uzglabātos, piepildītās pudeles var pakarsēt karstā ūdenī, tāpat kā gatavojot ievārījumus – aptuveni 10 minūtes. Etiķi pievieno salātiem kā arī gaļas ēdieniem, jo smiltsērkšķi veselībai ir lielisks palīgs, lai aizsargātos no dažādām slimībām.